Kantoorruimte delen

Kantoorruimte delen: ideaal voor zzp’ers met klein budget

Wil jij als freelancer je klanten in een professionele kantooromgeving kunnen ontvangen of wil je graag meer persoonlijke contacten met andere ondernemers? Dan is het een goed idee om kantoorruimte te huren. Je kleine budget hoeft daarbij geen onoverkomelijk obstakel te zijn. Kantoorruimte delen met anderen is namelijk een prima manier om te besparen op de kosten.

Flexibele kantoorruimtes

Het delen van kantoorruimte kun je op verschillende manieren aanpakken. Op veel plaatsen in Nederland vind je bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen. Daar kun je voor relatief lage kosten een eigen kantoorruimte of werkplek huren.
[ad]

Vaak werkt de verhuurder met korter lopende, flexibel opzegbare huurcontracten. Bij zo’n contract zitten dan ook faciliteiten als een bemande receptie, de schoonmaak en het gebruik van een vergaderruimte inbegrepen. Wil je het nog flexibeler hebben, dan zijn er zelfs verhuurders die per week, per dag of zelfs per dagdeel werkplekken verhuren.

Wat er precies allemaal in de huurprijs is meegenomen, verschilt per aanbieder. Het loont dus de moeite om verschillende bedrijfsverzamelgebouwen met elkaar te vergelijken. Op deze site vind je er een aantal.

Samen kantoorruimte huren

Maar je kunt er ook voor kiezen om het kleinschaliger te houden en met slechts een paar freelancers of zzp’ers kantoorruimte te delen. Als je op de site rondkijkt zul je zien dat er veel zzp’ers zijn die graag hun kantoor of atelier met je delen. Je kunt ook zelf een oproep plaatsen waarin je aangeeft dat je kantoorruimte zoekt. [ad]

Dat biedt als voordeel dat je zelf kunt kiezen met wie je samen van één kantoorruimte gebruik wilt maken. Dan kun je dus een kantoor gaan delen met mensen die werkzaam zijn in een vakgebied dat jouw eigen vakgebied aanvult. Ken je zelf andere ondernemers die op zoek zijn naar kantoorruimte, dan kun je natuurlijk ook samen op zoek gaan naar een kantoor dat jullie kunnen delen. En dat kunnen jullie dan natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *