Werkplek delen

Je werkplek delen: leve de vrijheid!

Als freelancer denk je, zeker als je net gestart bent, vaak niet meteen aan het zoeken van een werkplek buitenshuis. Je wilt het kleine beetje geld dat je te besteden hebt liever niet besteden aan het huren van dure kantoorruimte. Maar heb je er wel eens over gedacht om een werkplek te delen met andere zzp’ers en freelancers? Dat is een prima manier om te besparen op je bedrijfskosten.

Maar een gedeelde werkplek biedt nog meer voordelen. Zo kan het goed zijn voor de zaken als je regelmatig persoonlijk contact hebt met andere freelancers. Het wordt dan namelijk makkelijker om werk naar elkaar door te schuiven. Je kunt bovendien profiteren van elkaars (vak)kennis om je klanten te bedienen en om de uitdagingen waar je als ondernemer regelmatig tegenaan loopt te overwinnen.

[ad]

Professionele uitstraling

Toch denken nog steeds veel freelancers dat het delen van een werkplek eigenlijk niets voor hen is. Ze willen liever hun vrijheid niet inleveren. Thuis kun je immers eerst lekker uitslapen, om dan tegen de middag in je pyjama en met ongekamde haren achter je bureau te schuiven. Niemand die het ziet. Bovendien hoef je niet in de file en word je tijdens het werk niet afgeleid door pratende, lachende, bellende en etende mensen om je heen.

Allemaal waar, maar ook aan thuis werken zitten de nodige nadelen. Je wordt dan misschien niet afgeleid door andere mensen, maar die stapel wasgoed en die ongedweilde vloer kunnen ook behoorlijk afleiden. Dus die kleine klusjes doe je dan maar snel even tussendoor. Voor je het weet, ben je de hele middag aan het strijken en kom je niet meer aan werken toe. En wat doe je als er een klant belt dat hij even bij je op kantoor langs wil komen? Dat wordt toch lastig, als jouw ‘kantoor’ zich in een krappe zolderkamer bevindt, of als je werkkamer tegelijk ook je woonkamer of slaapkamer is. Dan kun je toch maar beter een werkplek buitenshuis hebben, waar je die klant in een professionele omgeving kunt ontvangen.

Werkplek delen of zoeken

Een werkplek delen met andere freelancers biedt dus eerder meer dan minder vrijheid. Een werkplek buitenshuis hebben betekent bovendien niet dat je er ook verplicht dagelijks gebruik van moet maken. Je kunt zelfs overwegen om voor één of twee dagen per week een werkplek te delen, en de rest van de week lekker thuis in je werkkamer te gaan zitten. Op die manier combineer je het beste van twee werelden!
[ad]

Als je het, na het lezen van dit artikel, helemaal ziet zitten om een werkplek te delen met andere freelancers, kijk dan eens naar de werkplekken die op deze site worden aangeboden. Of je nu een werkplek zoekt in Amsterdam of in Maastricht of Leeuwarden, bedrijven en zzp’ers uit heel Nederland bieden hier hun werkplekken aan. En heb je zelf een werkplek die je wilt delen? Dan kun je natuurlijk ook een oproep op de site plaatsen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *